Farské oznamy 25. augusta 2024

26.8.2024

  25. august 2024

Liturgický kalendár

2

Nedeľa            25. 8.      Dvadsiata prvá nedeľa v cezročnom období

Pondelok        26. 8.      féria

Utorok             27. 8.      sv. Moniky, spomienka

Streda              28. 8.      sv. Augustína, biskupa a učiteľa Cirkvi, spomienka

Štvrtok            29. 8.      Mučenícka smrť svätého Jána Krstiteľa, spomienka

Piatok              30. 8.      féria

Sobota             31. 8.      féria

Nedeľa            1. 9.        Dvadsiata druhá nedeľa v cezročnom období

2

Farská hodová zbierka

Počas minulotýždňovej farskej zbierky sa vyzbieralo 2340,-€. Vyslovujeme úprimné Pán Boh odmeň.

Štátny sviatok

Vo štvrtok 29.8.2024 nebude sv. omša o 5:45 z dôvodu štátneho sviatku.

Oznam Charity Blumentál

Na sobotu 21. septembra 2024 pripravuje Charita Blumentál pre seniorov púť do Nitry. Podrobnú informáciu   o termíne prihlasovania včas oznámime.

Pozvanie zapojiť sa do novény pred blahorečením Jána Havlíka 

V stredu 28. augusta 2024 o 18:00 hod. Vás pozývame do Katedrály sv. Martina v Bratislave na siedmy deň novény pred blahorečením Jána Havlíka. Modlitbovému stretnutiu bude predsedať otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Bude pozostávať z modlitby svätého ruženca, predstavením charitatívnych diel vincentksej rodiny a eucharistického požehnania. Na záver Vás pozývame na malé agapé pri Katedrále sv. Martina. Novéna vyvrcholí v piatok 30. augusta 2024 o 18:00 hod. v kostole  sv. Vincenta de Paul v Bratislave-Ružinov sv. omšou. Po modlitbe deviatnika bude v pastoračnom centre divadlo o Jánovi Havlíkovi a po ňom moderovaná adorácia do 22:00 hod.

Keďže z našej farnosti bol malý záujem prihlásenia na blahorečenie Jána Havlíka, autobus z našej farnosti nepôjde. Ktorí by mali záujem, môžu sa prihlásiť vo farnosti Teplická – Kráľovnej rodiny, kde majú ešte voľné miesta.

Veľtrh SACROEXPO Slovakia 2024 

Srdečne Vás pozývame na druhý ročník jedinečného veľtrhu SACROEXPO Slovakia 2024, ktorý sa bude konať  13. a 14. septembra 2024 v priestoroch Incheba Expo Bratislava. SACROEXPO Slovakia je špecializovaný veľtrh zameraný na prezentáciu produktov a služieb pre cirkvi, farnosti a veriacich. Toto podujatie poskytuje okrem iného možnosť objaviť širokú škálu produktov vrátane liturgických predmetov, náboženských kníh, hudobných nástrojov, či umeleckých diel. Viac informácií o podujatí nájdete na webovej stránke: www.incheba.sk/veltrh-a-vystavy/sacroexpo-slovakiaPlagát je možné stiahnuť na tomto odkaze.

Inštrukcie ohľadom slávnosti

Pripomíname všetkým veriacim pozvanie zúčastniť sa osobne slávnosti blahorečenia Jána Havlíka, ktorá sa uskutoční dňa 31. augusta 2024 o 10:00 hod. na priestranstve pri Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Zároveň prosíme všetkých pútnikov, ktorí sa plánujú zúčastniť tejto slávnosti, aby podľa možností dorazili na miesto slávenia s dostatočným časovým predstihom a vyhli sa tak prípadným dopravným komplikáciám.

2

Vhodné oblečenie v chráme

I keď prežívame obdobie spojené s vyššími teplotami, pamätajme na posvätnosť priestoru do ktorého vstupujeme a voľme si vhodné oblečenie dôstojné slávenia.

2

Prihlasovanie dospelých na prijatie sviatostí

Dospelí, ktorí túžia prijať iniciačné sviatosti (krst, prvé sv. prijímanie alebo birmovanie), môžu sa prihlásiť v sakristii po sv. omšiach alebo vo farskej kancelárii (Vazovova 8) počas úradných hodín. Prípravné stretnutia začnú v septembri.

2

Prihlasovanie mládeže na prijatie sviatosti birmovania

Od septembra 2024 bude v našej farnosti prebiehať príprava mládeže na prijatie sviatosti birmovania. Žiaci 8. ročníka ZŠ (terajší siedmaci) a starší si môžu prihlasovať do 31. 8. 2024 v kancelárii farského úradu (Vazovova 8).

2

Poďakovanie za milodary

Úprimné Pán Boh odmeň vyslovujeme za milodary na kostol vo výške 200,- € poslané na účet našej farnosti a 400,-€ v hotovosti.

2


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál