Farské oznamy 30. marca 2014

31.3.2014

  • Krížová cesta

Dnešnú nedeľu o 15.45 sa budú modliť Krížovú cestu deti a budúci piatok o 17.15 učitelia škôl blumentálskej farnosti. V utorok po mládežníckej sv. omši bude nasledovať Krížová cesta zostrihaná podľa filmu Umučenie Krista. Naši otcovia biskupi pozývajú na modlitbu Krížovej cesty do Katedrály v piatok o 20.00 hod.

  • Zápis omšových úmyslov

Omšové úmysly na mesiac máj sa budú zapisovať v pondelok 31. marca od 16.00 hod. v krstnej kaplnke. Termín „pondelok 8.apríla“ v časopise Blumentál bol uvedený chybne.

  • Pastoračná návšteva chorých

Počas pôstneho obdobia je možnosť navštíviť chorých farníkov doma a vyslúžiť im sviatosti. Záujemcov treba nahlásiť telefonicky alebo osobne počas úradných hodín vo farskej kancelárii, alebo osobne v sakristii kostola.

  • Prvopiatkový týždeň

Prvý štvrtok v mesiaci  3.4. je dňom modlitieb za duchovné povolania.

Na prvý piatok v mesiaci   4.4. budeme spovedať  ako obvykle.

Na prvú sobotu 5.4. bude po skončení druhej rannej sv. omše nasledovať modlitba fatimského sv. ruženca.

  • Veľkonočné spovedanie

Od stredy 9. apríla do stredy 16. apríla spovedáme denne vo všedné dni (aj v sobotu) od 5.45 do 8.00 hod. a od 15.00 do 19.00 hod., podľa potreby aj dlhšie. Na Kvetnú nedeľu (13.apríla) budeme spovedať počas dopoludňajších bohoslužieb a pri večerných slovenských sv. omšiach.

Počas slávenia Veľkonočného trojdnia a Veľkonočnej nedele nespovedáme s výnimkou nevyhnutných prípadov.

  • Lectio divina

V stredu 2. apríla 2014 o 20.00 hod. sa v Katedrále sv. Martina v Bratislave uskutoční ďalšie stretnutie nad Svätým písmom metódou lectio divina na tému „Cirkev v Európe“. Pozývame Vás premýšľať nad úryvkom z novozákonnej knihy Skutky apoštolov spolu s otcom arcibiskupom Mons. Stanislavom Zvolenským.

  • Zbierka pre potreby farnosti

Budúcu nedeľu 6. apríla  bude po sv. omšiach nasledovať mesačná zbierka pre potreby farnosti za účelom výmeny zvyšnej časti eternitovej krytiny na budove fary. Práce plánujeme začiatkom leta, prípadne aj skôr. Vopred ďakujeme za Vašu ochotu a štedrosť.

  • Koncert

Pozývame Vás v nedeľu 6. apríla 2014 o 20.15 hod. na koncert do nášho blumentálskeho kostola. Na začiatku koncertu zazneje za sprievodu harfy a organu skladba Otče náš od českého skladateľa Leoša Janáčka a po ňom svetoznáme Requiem od Gabriela Faureho. Predstavia sa nám sólisti, ako aj umelci z Kresťanského komorného orchestra ZOE a členovia speváckeho zboru Technik STU. Diriguje: Petra Torkošová. Vstupné je dobrovoľné.

· Vikvetfest

Na Kvetnú nedeľu 13. apríla 2014 sa uskutoční v Bratislave – Starom meste celodiecézne stretnutie mládeže s názvom VIKVETFEST. Vstup je voľný, srdečne pozývame všetkých mladých. V programe budú ranné chvály, sprievod s ratolesťami, sv. omša s otcom arcibiskupom v katedrále, agapé, diskusia s otcami biskupmi, workshopy, hudobný program (koncert Simony Martausovej). Neskôr popoludní sa mladí pripoja k pochodu „Bratislava za život“, ktorý sa začne o 15.30 hod. na Hviezdoslavovom námestí. Bližšie informácie nájdete na internetovej stránke www.mladezba.sk.

· Časopis Blumentál

Vyšlo aprílové číslo časopisu Blumentál.

  • Deň počatého života

Fórum života spolu s ďalšími partnerskými organizáciami usporadúva 14. ročník kampane Deň počatého života a zároveňVás pozýva podporiť túto kampaň nosením  bielej stužky a účasťou na verejnom zhromaždení a pochode  za život v nedeľu 13. apríla o 15.30 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Viac na: www.25marec.sk .


Pridané do rubriky farské oznamy | Farské oznamy pripravuje Farský úrad Bratislava-Blumentál